Lijn 370 rijdt tot 9 september niet door werkzaamheden A10

Reis de komende weken naar Amsterdam ZO via Metro Noord

Vanaf maandag 29 juli t/m 8 september rijdt buslijn 370 niet tussen Amsterdam ZO en Purmerend. Dat heeft te maken met de werkzaamheden op de Ring A10 die enorme verkeersdrukte en grote vertragingen veroorzaken. We adviseren reizigers naar Amsterdam Zuidoost daarom om de komende weken te reizen via Metro Noord.

Door de werkzaamheden zijn er forse files op de Ring Zuid en West. Hierdoor heeft buslijn 370 grote vertraging, die in de eerste week kon oplopen tot 60 minuten. Dat had ook gevolgen voor andere lijnen in Zaanstreek-Waterland, als buschauffeurs door de vertraging hun volgende rit niet op tijd konden starten.

Ook de komende weken verwacht Rijkswaterstaat nog grote drukte op de weg. Om die reden hebben we moeten besluiten om buslijn 370 tot en met 8 september uit de dienstregeling te halen. Op deze manier wordt de dienstregeling dan meer betrouwbaar. 
Vanaf 9 september rijdt de bus weer de normale dienstregeling en route.

Reis je de komende weken naar Amsterdam Zuidoost? 

We adviseren je om tussen 29 juli en 8 september naar Metro Noord te reizen met de bus (bijvoorbeeld met lijn 305, 306, 307, 314 of  316) en vanaf daar verder te reizen met de metro. Je reistijd is hiermee iets langer en je hebt extra overstap(-pen), maar je vermijdt de files. 
Voor je reiskosten maakt het nauwelijks verschil. Reis je met het Randstad Noord Zone-abonnement? Dan kun je daarmee ook reizen met de metro.