Ritkaarten met barcode

Vanaf 17 juni hebben alle ritkaarten en kaartjes die online in een app worden gekocht een barcode.

Vanaf maandag 17 juni hebben alle dagkaarten of ritkaarten die je in een app kunt kopen zoals bijvoorbeeld in de 9292 app en de Tranzer-app een barcode. 


Wat is het verschil tussen het huidige Tranzer-kaartje en de nieuwe tickets?
Op de huidige Tranzer-kaartjes staat een afbeelding (een groen busje) waardoor je kan zien dat de kaart geldig is.  Je kan er niet mee in- en uitchecken.
Op de nieuwe kaartjes staat een barcode. Met deze barcode kan jij als reiziger wel in- en uitchecken. De nieuwe barcodetickets zijn dus niet meer op zicht en er moet echt mee worden in- en uitgecheckt.


Wat verandert er voor jou als reiziger? 
Het enige dat er verandert voor jou als reiziger is dat het scangedeelte om de barcode te scannen van de nieuwe ritkaarten aan de onderkant van de validator/in en uitcheck aparaat zitten. Als jij als reizigers met je online gekochte ritkaartje wil inchecken, moet jij het kaartje (of hun mobiel met het ticket) onder de validator houden in plaats van ervoor (zoals met bijvoorbeeld je bankpas of OV-chipkaart)
 
We starten eerst met de barcode ritkaart. Later dit jaar zullen we ook andere reisproducten aanbieden, zoals dagkaarten en online tickets waarmee je ook kan reizen met andere vervoerders. Ook willen we combinatietickets aanbieden voor het reizen met de bus + toegang tot bijvoorbeeld een museum of een andere attractie in de regio.   

Goed om te weten: de tickets die nu worden gekocht in de Tranzer en 9292ov.nl app veranderen vanaf 10 april met een barcode.